De prijs van Flexwerken 2020 en de gevolgen voor de uitzendbranche

december 5, 2019
Inge Roode

Inge Roode

Inge Roode is, samen met Mireille Linger, eigenaresse van Banenbranderij. Met 17 jaar ervaring in de uitzendbranche is zij specialist in arbeidsbemiddeling.

De prijs van Flexwerken 2020

De kosten van flexibiliteit gaan voor alle werkgevers omhoog: we rekenen op een stijging van de kostprijs tussen de 5% en 10%.

  • De WW-premie bij contracten voor bepaalde tijd en bij contracten met flexibele uren zijn vijf procentpunten hoger dan bij contracten voor onbepaalde tijd met vaste uren.
  • De transitievergoeding wordt vanaf dag 1 van toegepast (in plaats van na 2 jaar).

Gevolgen voor de uitzendbranche

  • Hogere omrekenfactoren voor alle intermediairs.
  • Naast bovenstaande effecten, die voor alle werkgevers gelden, is er in 2020 een extra feestdag (5 mei) en gaat het aantal vakantiedagen in de NBBU-cao van 24 naar 25 dagen + vakantiegeld 8,33%.

Wat de exacte stijging wordt en welke gevolgen dat heeft voor de tarieven, is nog niet helemaal duidelijk. Dit zal in de loop van de decembermaand nog duidelijker worden als alle andere indexeringen en wijzigingen 100% duidelijk zijn.

CAO Metaal

De CAO Metaalbewerkingsbedrijf Kleinmetaal gaat per 1-12 omhoog. Het gaat om 3,5% verhoging van het feitelijk loon.

De prijs van Flexwerken 2020 en de gevolgen voor de uitzendbranche

De kosten van flexibiliteit gaan voor alle werkgevers omhoog: we rekenen op een stijging van de kostprijs tussen de 5 en 10%…

Harmonisering ABU-NBBU

Naast de CAO van de inlener, werkt elk uitzendbureau ook met de CAO van de uitzendbranche.

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Waarom de WAB? Om reparaties uit te voeren op de Wet Werk en Zekerheid ( 2015).

Zo kan ik ook rijk worden

Wie betaalt de verplichte scholing? Onlangs kwam een vrachtwagenchauffeur bij ons op gesprek, op zoek naar een nieuwe baan in de transportsector. Keurige man, oorspronkelijk uit Griekenland, de Nederlandse taal zeer machtig maar kennelijk wel een ongewild slachtoffer...

HOERA! Collega’s!…

Tuurlijk zijn er leuke collega’s. Ik beperk me nu even tot de minder aantrekkelijke gevallen. Iedereen is voor het gemak heus wel in een hokje te stoppen.

7 seconden CV

7 seconden ..Zolang heeft men de aandacht voor jouw CV, dus wat zet je erop?
Dit ben ik, dit kan ik, dit deed ik, dit wil ik: … en meer niet!

Supersaai maar niet onbelangrijk: Pensioen!

Supersaai maar niet onbelangrijk: Pensioen! Steek je ook vaak je kop in ‘t zand als het gaat over “later” of denk je ook “wie dan leeft, wie dan zorgt..?”